Fugle findes på alle verdens syv kontinenter, og de fleste mennesker har, på den ene eller anden måde, et forhold til dem. Mange lægger nok også mærke til, at det ikke er de samme fugle man kan se og høre året rundt på vores breddegrad. Men hvorfor? Hvad sker der med fuglene? Og hvor tager de hen? Det kan du blive lidt klogere på med Fuglerejsen.

Fuglerejsen skal først og fremmest gøre det nemt at se hvor forskellige arter af fugle bevæger sig hen. Fuglerejsen skal også forklare hvorfor og hvortil fuglene trækker og hvilke metoder vi kan bruge, til at følge dem, når de flyver omkring. På siden kan du gå på opdagelse i data fra videnskabelige studier, som følger fuglenes bevægelser – både i Danmark og på deres træk, som ofte går langt ud over landets grænser.

Fuglerejsen er udviklet af Statens Naturhistoriske Museum. Her forsker vi blandt andet i de vilde fugles liv, så vi kan få en bedre forståelse af hvad vi skal gøre for at beskytte og bevare de forskellige arter. Alle fuglearter som du kan følge på Fuglerejsen er fra videnskabelige projekter, udført af medarbejdere på universiteter i Danmark.

Statens Naturhistoriske Museum

Statens Naturhistoriske Museum er en del af Københavns Universitet. På Statens Naturhistoriske Museum har vi mere end 14 millioner genstande (dyr, svampe, planter, sten og mineraler) og mange aktive forskningsgrupper, som blandt andet forsker i fugles bevægelsesmønstre, tilpasninger og slægtskab. Og den viden vil vi gerne dele med endnu flere igennem Fuglerejsen.

Læs mere om Statens Naturhistoriske Museum her: www.snm.ku.dk

Fuglerejsens logo: rødrygget tornskade

Fuglerejsens logo er rødrygget tornskade (Lanius callurio). Det er en langdistance-trækker som hvert efterår flyver mere end 20.000 km: fra Nordeuropa til det sydlige Afrika og retur. I Danmark yngler omkring 2.000 par af rødrygget tornskade, og det er en af de arter, som vi forsker i på Statens Naturhistoriske Museum. Du kan læse mere om den rødryggede tornskade her: Danmarks Fugle – Rødrygget tornskade

Fuglerejsen logo

Tak

Forskere som deler resultater fra deres studier på Fuglerejsen.

 

15. Juni Fonden (www.15junifonden.dk) som har støttet udviklingen af Fuglerejsen.

15 Juni Fonden logo

 

Dansk Ornitologisk Forening (www.dof.dk).

DOF logo farve

 

Biopix (www.biopix.dk) for brug af billeder.